Xfire Polish Support - Xfire.net.pl Strona Główna


   
 
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Lineage II - problem z naliczaniem
dragoq 
~rozbudzony



Posty: 4
Skąd: Stargard
Wysłany: 2008-04-20, 19:28   

nie liczy czasu gra działa a on nie pokazuje ....
_________________
 
 
     
ZeFFir 
Crazzyyy !?



Pomogła: 19 razy
Wiek: 18
Posty: 544
Wysłany: 2008-04-20, 19:58   

Kod:
[4215]
LongName=Lineage II
ShortName=lin2
LauncherExe=synergy.exe
DetectExe=synergy.exe
Launch=%UA_LAUNCHER_EXE_PATH% %UA_LAUNCHER_EXTRA_ARGS% %UA_LAUNCHER_NETWORK_ARGS%
RunElevated=1


:)
_________________

Pomogłem? Nie dziękuj, kliknij ;)

Zanim wyślesz propozycje o dodaniu mnie na liste przyjaciół uzasadnij swój problem/zagadnienie,
nie mam zamiaru trzymać ludzi którzy chcą mieć zapełnioną listę, żeby podnieść swojego ego "ouaaaaa ilu ja mam przyjaciół!!!".
 
     
dragoq 
~rozbudzony



Posty: 4
Skąd: Stargard
Wysłany: 2008-04-20, 20:59   

dalej nic ....

[4215]
LongName=Lineage II
ShortName=lin2
LauncherDirKey=E:\l2IT\Lineage II\
LauncherExe=synergy.exe
DetectExe=synergy.exe
PlayingDetectType=ByWindow
ProcessWindowTitle=Lineage II
Launch=%UA_LAUNCHER_EXE_PATH% %UA_LAUNCHER_EXTRA_ARGS% %UA_LAUNCHER_NETWORK_ARGS%
;InGameRenderer=D3D9
;InGameFlags=USE_PRESENT|VALIDATE_USING_EXE_NAME|ENABLE_MOUSE|DISABLE_RELEASE
RunElevated=1

Ps. mogę tez uruchamiać z: system\l2.exe grę do tego servera
_________________
 
 
     
ZeFFir 
Crazzyyy !?



Pomogła: 19 razy
Wiek: 18
Posty: 544
Wysłany: 2008-04-20, 21:08   

nu nu :P
podmień wszystko, nie doklejaj !
_________________

Pomogłem? Nie dziękuj, kliknij ;)

Zanim wyślesz propozycje o dodaniu mnie na liste przyjaciół uzasadnij swój problem/zagadnienie,
nie mam zamiaru trzymać ludzi którzy chcą mieć zapełnioną listę, żeby podnieść swojego ego "ouaaaaa ilu ja mam przyjaciół!!!".
 
     
dragoq 
~rozbudzony



Posty: 4
Skąd: Stargard
Wysłany: 2008-04-20, 21:40   

ok dzieki działa THX zrobilem troszkę inaczej i jest dobrze:

[4215]
LongName=Lineage II
ShortName=lin2
LauncherExe=system\l2.exe
DetectExe=system\l2.exe
Launch=%UA_LAUNCHER_EXE_PATH% %UA_LAUNCHER_EXTRA_ARGS% %UA_LAUNCHER_NETWORK_ARGS%
RunElevated=1

THX
_________________
 
 
     
Ołkey
~rozbudzony


Posty: 2
Wysłany: 2008-05-04, 09:19   

Witam, mam taki dziwny problem otóż kiedy uruchamiam L2 status zmienia mi sie na Lineage 2, czas gry jest normalnie liczony, tylko że po kilku minutach automatycznie zmienia mi się status na online a gra jest dalej odpalona. Czy ktoś wie o co chodzi ?
 
     
ZeFFir 
Crazzyyy !?



Pomogła: 19 razy
Wiek: 18
Posty: 544
Wysłany: 2008-05-04, 09:23   

używasz dualboxu?
_________________

Pomogłem? Nie dziękuj, kliknij ;)

Zanim wyślesz propozycje o dodaniu mnie na liste przyjaciół uzasadnij swój problem/zagadnienie,
nie mam zamiaru trzymać ludzi którzy chcą mieć zapełnioną listę, żeby podnieść swojego ego "ouaaaaa ilu ja mam przyjaciół!!!".
 
     
Ołkey
~rozbudzony


Posty: 2
Wysłany: 2008-05-04, 10:20   

Żeby tylko ^^, ale sprawdzałem też grając na całym ekranie i to samo.
 
     
ZeFFir 
Crazzyyy !?



Pomogła: 19 razy
Wiek: 18
Posty: 544
Wysłany: 2008-05-04, 12:22   

zapytałem poważnie, jeśli używasz dwóch klientów jednocześnie xfire wykrywa l2, lecz po wyłączeniu jednego nie nalicza.

[ Dodano: 2008-05-25, 12:52 ]
a żeby działał xfire_in_games w l2 plik edytujemy w ten sposób:
Kod:
[4215]
LongName=Lineage II
ShortName=lin2
LauncherDirKey=HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NCSoft\L2Client_us\workingdir
LauncherExe=LineageII.exe
DetectExe=system\L2.exe
Launch=%UA_LAUNCHER_EXE_PATH% %UA_LAUNCHER_EXTRA_ARGS% %UA_LAUNCHER_NETWORK_ARGS%
InGameRenderer=D3D9
InGameFlags=USE_PRESENT|VALIDATE_USING_EXE_NAME|ENABLE_MOUSE|DISABLE_RELEASE
RunElevated=1

Pozdrawiam, ZeFFir
_________________

Pomogłem? Nie dziękuj, kliknij ;)

Zanim wyślesz propozycje o dodaniu mnie na liste przyjaciół uzasadnij swój problem/zagadnienie,
nie mam zamiaru trzymać ludzi którzy chcą mieć zapełnioną listę, żeby podnieść swojego ego "ouaaaaa ilu ja mam przyjaciół!!!".
 
     
Gimersan 
~rozbudzony


Wiek: 27
Posty: 5
Wysłany: 2008-08-31, 13:50   

Witam
Ja chciał bym zapytać czy na viście potzreba jakoś inaczej skonfigurować ten plik xfire_games.ini ?
Na xp nie miałem żadnego problemu z naliczaniem godzin wpis w mam taki:
Kod:
LongName=Lineage II
ShortName=lin2
LauncherDirDefault=D:\Gry\Lineage II\system\
LauncherExe=system\L2.exe
DetectExe=system\L2.exe
ProcessWindowTitle=Lineage II
Launch=%UA_LAUNCHER_EXE_PATH% %UA_LAUNCHER_EXTRA_ARGS% %UA_LAUNCHER_NETWORK_ARGS%
InGameRenderer=D3D9
InGameFlags=VALIDATE_USING_EXE_NAME

L2 mam cały czas zainstalowane w tej samej lokacji i na xp nalicza a na viście nie, pozatym wyskakuje komunikat, że aby L2 wykrywało musze być zalogowany jako administrator a przecież jestem i opcja uruchom jako administartor nie daje żadnych efektów. Ten komunikat pojawia się odrazu po uruchomieniu xfire
 
     
ZeFFir 
Crazzyyy !?



Pomogła: 19 razy
Wiek: 18
Posty: 544
Wysłany: 2008-08-31, 15:07   

wywal
Kod:
ProcessWindowTitle=Lineage II

Gimersan napisał/a:
że aby L2 wykrywało musze być zalogowany jako administrator a przecież jestem i opcja uruchom jako administartor nie daje żadnych efektów

ale nalicza, więc nie zwracaj uwagi.
_________________

Pomogłem? Nie dziękuj, kliknij ;)

Zanim wyślesz propozycje o dodaniu mnie na liste przyjaciół uzasadnij swój problem/zagadnienie,
nie mam zamiaru trzymać ludzi którzy chcą mieć zapełnioną listę, żeby podnieść swojego ego "ouaaaaa ilu ja mam przyjaciół!!!".
 
     
Gimersan 
~rozbudzony


Wiek: 27
Posty: 5
Wysłany: 2008-08-31, 18:14   

Nie nalicza, bo nie widzi, że jestem w grze tylko mam status cały czas dostępny a nie jak powinien być Lineage II
 
     
ZeFFir 
Crazzyyy !?



Pomogła: 19 razy
Wiek: 18
Posty: 544
Wysłany: 2008-08-31, 18:23   

yhy napisz do mnie na xfire
_________________

Pomogłem? Nie dziękuj, kliknij ;)

Zanim wyślesz propozycje o dodaniu mnie na liste przyjaciół uzasadnij swój problem/zagadnienie,
nie mam zamiaru trzymać ludzi którzy chcą mieć zapełnioną listę, żeby podnieść swojego ego "ouaaaaa ilu ja mam przyjaciół!!!".
 
     
Unidentified 
Jestem Wredny



Pomógł: 24 razy
Wiek: 30
Posty: 384
Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-08-31, 19:57   

Gimersan, w tym kodzie co podałeś znajduje się linijka:

Kod:
RunElevated=1


?? Bo nie wiem czy wszystko przekopiowałeś czy faktycznie ci jej brakuje. Jest ona niezbędna w niektórych przypadkach.
 
 
     
Gimersan 
~rozbudzony


Wiek: 27
Posty: 5
Wysłany: 2008-09-01, 11:20   

Faktycznie nie miałem tej linijki. Dodałem też InGameFlags=CHECK_VISTA na początku pliku xfire_games.ini ale nic to nie dało dalej nie widzi.
Kod:
[-1]
LongName=Unknown Game
ShortName=unknown
DetectServer=TRUE

InGameInfoWindow.X=0
InGameInfoWindow.Y=0
InGameInfoWindow.AlignX=RIGHT
InGameInfoWindow.AlignY=BOTTOM
InGameInfoWindow.Hide=DOWN
InGameInfoWindow.DisplayTime=3000
InGameInfoWindow.HideTime=200
InGameInfoWindow.Alpha=235
InGameInfoWindow.Width=33
InGameInfoWindow.Height=10

InGameMainWindow.X=0
InGameMainWindow.Y=0
InGameMainWindow.AlignX=CENTER
InGameMainWindow.AlignY=CENTER
InGameMainWindow.Alpha=235
InGameMainWindow.Width=50
InGameMainWindow.Height=50

InGameToggleKey1=SCROLLLOCK
InGameToggleKey2=X
InGameEscapeKey=ESCAPE
InGameFlags=CHECK_VISTA

InGameClockWindow.AlignX=RIGHT
InGameClockWindow.AlignY=TOP
InGameClockWindow.Alpha=64

InGameFPSWindow.AlignX=LEFT
InGameFPSWindow.AlignY=TOP
InGameFPSWindow.Alpha=64

InGameVoiceWindow.AlignX=RIGHT
InGameVoiceWindow.AlignY=CENTER
InGameVoiceWindow.Alpha=235

Mam Viste Ultimate 64
A może to mieć to związek z tym, że gram w oknie a nie na pełnym ekranie? W xp nie miało to znaczenia.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
   



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group - Mapa Forum Template created by Qbs.
Template theme based on Unofficial modifications.
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11