Znalazłem pewien artykuł , dzięki któremu możemy cieszyć sie naliczaniem godzin i czatem w grach NonSteam np z cyklu Counter Strike
1. Wejdz do katalogu z xfire.exe
2. Znajdz w tym katalogu xfire_games.ini
3. Otworz xfire_games.ini za pomocą notatnika...
4. Nacisnij naraz Ctrl+F
5. w szukaj wpisz POCZATEK KODU DANEJ GRY(np. [5] dla CS 1.6) - confingi podane ponizej.
6. widzisz juz config Xfire dla TEJ GRY
7. zastap danym configiem, plik zapisz i zamknij
8. Wyloguj sie z profilu Xfire i ponownie zaloguj
9. Wejdz w Opcje w zakladke Games
10. Znajdz w Not Installed daną gre...
11. podaj lokalizacje tej gry ..
12. Zatwierdz
13. najlepiej jeszcze raz wyloguj i wloguj sie z powrotem
14. GOTOWE!! gra nonsteam jest dodana do xfire... mozesz sie juz cieszyc darmowa gra Nonsteam rozmawiajac z kumplami i wiedzac ze godzinki sie naliczaja
yup, jest ale o CS'ie 1.6 a tutaj zawarte jest wszystko
Mam pytanie ;] Czy Wam też po dodaniu non-steamowych gier po jakimś czasie config zamienia się na stary? Ja mam tak co około tydzień... Czy jest jakiś sposób na to, aby cfg gier nie zmieniał się? Nie żeby to było jakieś uciążliwe zajęcie, ale wiadomo, że lepiej by było gdyby nie trzeba zmieniać. Nie zawsze zauważę, że gierki nie mam dodanej i godzin nie nalicza ;>
Teoretycznie jest sposób jednak nigdy go nie sprawdzałem. Wiąże się to oczywiście z aktualizacjami pliku xfire_games.ini które są pobierane co jakiś czas przez xfire.
Cytat:
Wydaje mi się że wystarczy wyedytować plik xfire_games.ini, jest tam linijka:
[Version]
Version=35260
ja bym spróbował coś takiego:
Kod:
Version=35260
zamienić np na:
Version=39990
Jeżeli aktualizacja pliku wygląda tak że sprawdza jego wartość i jest ona mniejsza niż na serwerze to pobiera wtedy aktualizację Wtedy rozwiązało by twój problem.
Wadą jest oczywiście to że jeżeli zostaną suportowane nowe gry xfire nie będzie ich wykrywało.
U mnie w folderze z XFire nie ma xfire_games.ini. Co z tym niefartem zrobić?
Do tego mam drugi problem, a raczej mój kolega. Ma Lineage II Gracja II. Standardowo L2 odpala się z ikonki w głównym folderze gry, a on musi odpalać z ikonki z folderu /system. Jak zrobić, żeby naliczało? Też pewnie w xfire_games.ini ale u niego też nie ma tego pliczku .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum