Wysłany: 2007-05-05, 12:55 Dodawnie zBotów to CS'a 1.6
Aby pograć sobie z botami wystarczy wykonywac instrukcje poniżej.
Postarm sie napisac najłatwiej jak sie da, aby potem nie było pytań.
Instrukcja nie taka prosta jak od pudełka zapałek, ale myślę że będzie dla wszystkich przystosowalnie - przyswajalna
1. Ściągamy zbot.
=> tutaj <= , => tu <= lub => tutaj <=
2. Plik jest spakowany RAR'em, wypakowywujemy do katalogu z CS'em.
3. Wyskoczy komunikat "... taki plik juz istnieje czy zaminieć ?" dajemy TAK.
4. Teraz w czasie gry wystarczy nacisnąć przycisk H, aby aktywować okno zbotów.
Dodajemy bota/y.
5. Teraz zostanie zanalizowana mapka. Czynnośc ta powinna odbyc się tylko raz na jedną mape, warto chwilke poczekac, aż stworzy sie waypoint**
6. Komendy na boty:
Komendy wpisujemy w konsoli:
Kod:
bot_add - dodaje bota
bot_add_ct - dodaje bota do CT.
bot_add_tr - dodaje bota do Terror.
bot_kill - zabija bota
bot_difficulty 0 - poziom trudności Easy.
bot_difficulty 2 - poziom trudności Normal.
bot_difficulty 3 - poziom trudności Hard.
bot_difficulty 4 - poziom trudności Expert.
bot_kick - wykopuje wszystkie boty.
bot_kick x - wykopuje bota o nicku "x"
bot_knives only - boty używają tylko noży.
bot_pistols_only - boty używają tylko pistoletów.
bot_snipers_only - boty używają broni typu AWM
bot_all_weapons - boty używają wszystkich broni.
bot_allow_shield - gdy wartośc jest "0", boty nie mogą kupować tarcz
7. Komendy c.d, porady ogólne:
Kod:
mp_autoteambalance - wyłącza auto balance w team'ach
mp_limitteams - wyłączenie ogranieczenie między team'ami
Aby nie wpisywac ciągle komend można zapisac je do np. boty.cfg, nastepnie w konsoli wpisać jedynie komende exec boty.cfg
waypoint** -> jak zauważycie tworzenie waypointa może wkurzyć, warto ściągnąc wcześniej owe pliki do katalogu "maps", aby w czasie gry mieć spokój.
Waypointy można pobrac z => TEJ <= strony.
Artykuł by PyToN dla xfire.pl
Zakaz kopiowania artykułu lub jego części bez zgody autora !
PyToN, fajnie to opisałeś, ale każdy wie jak sie dodaje (z)boty
Nie każdy, ja na przykład nie wiedziałem bo nie gram w CS'a Zawsze się przyda jakaś dodatkowa instrukcja dla początkujących graczy. Być może kiedyś mi się zachce zagrać to przynajmniej będę wiedział gdzie tego szukać.
Nie każdy, ja na przykład nie wiedziałem bo nie gram w CS'a Zawsze się przyda jakaś dodatkowa instrukcja dla początkujących graczy. Być może kiedyś mi się zachce zagrać to przynajmniej będę wiedział gdzie tego szukać.
Tak tez pomyślałem, na początku sam sporo sie obszukałem, pytałem itp.
Teraz nikt nie musi sie kogoś prosic o napisanie jak sie dodaje te cholerne zboty
Wszystko chyba jasno i prosto przedstawiłem
Zanim wyślesz propozycje o dodaniu mnie na liste przyjaciół uzasadnij swój problem/zagadnienie,
nie mam zamiaru trzymać ludzi którzy chcą mieć zapełnioną listę, żeby podnieść swojego ego "ouaaaaa ilu ja mam przyjaciół!!!".
Zanim wyślesz propozycje o dodaniu mnie na liste przyjaciół uzasadnij swój problem/zagadnienie,
nie mam zamiaru trzymać ludzi którzy chcą mieć zapełnioną listę, żeby podnieść swojego ego "ouaaaaa ilu ja mam przyjaciół!!!".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum