Wysłany: 2007-11-20, 22:22 CS 1.6 i Source (Non-Steam) - problem z wykrywaniem
Wiem wiem były takie tematy ale nic nie pomaga mam cs 1.6 non steam z jakims tam patchem bo pisali ,że trzeba sciągać ( gdy patcha nie było tez nie wykrywał w xfire) co ja mam z tym fantem zrobić?
witam.
mam ten sam problem jednak z counter-strike: source. prosze o pomoc. prosze kogos o napisanie mi co pokolei zrobic i co gdzie wpisac. tez mam wersje nonsteam, kiedys jakos mi wykrywalo, ale teraz nie, a bardzo by mi sie to przydalo, aby css mi wykrywalo.
1. wejdź do folderu z zainstalowanym xfire
2. poszukaj pliku xfire_games.ini
3. otwórz go (2 razy kliknij na niego)
4. otworzy ci się program Notatnik a w nim zobaczysz maaaaaasę rzeczy po w języku angielskim
5. kliknij na Edycja następnie Znajdź... albo po prostu wciśnij na klawiaturze przycisk Ctrl+F (bez +)
6. w puste (czyli to białe) pole wpisz [4331] (tak, tak ten kwadratowy nawias też )
7. po znalezieniu wciśnij Anuluj i zjedź paseczkiem ciut niżej żeby zobaczyć tekst
8. jeżeli widzisz "LauncherExe=steam.exe" oraz "DetectExe=SteamApps\*\counter-strike source\HL2.exe" to dobrze idziemy dalej
9. zamiast steam.exe (LuncherExe) wpisz HL2.exe natomiast przy DetectExe zostaw samo HL2.exe
czyli że ma wyglądać to tak:
PS po zapisaniu zmian, kliknij na ikonkę xfire obok zegara (jeśli jest odpalony) drugim przyciskiem myszy najedź na Lunch i kliknij Detect Games odszukaj CS:S i zaznacz Manual Setup (trzecie kółeczko) następnie Browse i odszukaj katalog z CS:S jakby dalej się buntował
Ostatnio zmieniony przez Hate69 2007-12-25, 22:04, w całości zmieniany 1 raz
Ok działa. Rozgryzłem to, jednakże dzięki za pomoc. Trzeba było poprawić jedynie jedną linijkę. Tzn napiszę od początku co należy zrobić jeśli chodzi o CS:Source.
Pozwolę sobie zacytować część:
1. wejdź do folderu z zainstalowanym xfire
2. poszukaj pliku xfire_games.ini
3. otwórz go (2 razy kliknij na niego)
4. otworzy ci się program Notatnik a w nim zobaczysz maaaaaasę rzeczy po w języku angielskim
5. kliknij na Edycja następnie Znajdź... albo po prostu wciśnij na klawiaturze przycisk Ctrl+F (bez +)
6. w puste (czyli to białe) pole wpisz [4331] (tak, tak ten kwadratowy nawias też )
7. po znalezieniu wciśnij Anuluj i zjedź paseczkiem ciut niżej żeby zobaczyć tekst
8. jeżeli widzisz "LauncherExe=steam.exe" oraz "DetectExe=SteamApps\*\counter-strike source\HL2.exe" to dobrze idziemy dalej
9. zamiast steam.exe (LuncherExe) wpisz hl2.exe natomiast przy DetectExe napisz też hl2.exe
czyli że ma wyglądać to tak:
10. Klikasz prawym na ikonke Xfire obok zegara. Prawym przyciskiem myszy klikasz Launch -> Detect Games -> Not installed -> znajdujesz Counter-Strike: Source -> Manual Setup -> wybierasz folder gdzie masz zainstalowanego CS:S'a no i OK. I chula. Inni userzy widzą, że w to grasz, ogólnie wszystko działa.
PS: oprocz tego co napisales trzeba bylo w danej linijce wpisac jeszcze:
InstallHint=hl2.exe
nic z tego nie kumam moze jestem glupi albo cos .... ale czy moze mi ktos po koleji wytlumaczyc ocb??? bardzo bym prosil badz napiszcie do mnie na gg 6978043 z gory dzieki
nic z tego nie kumam moze jestem glupi albo cos .... ale czy moze mi ktos po koleji wytlumaczyc ocb??? bardzo bym prosil badz napiszcie do mnie na gg 6978043 z gory dzieki
tu jest Polska i tu się dba o ludzi, przyjde zmontuje, może jeszcze kolacje zrobie ? post wyzej zostało wszystko wytlumaczone, wybacz prosciej sie nie da. jesli dalej masz problem, no coz...
Mam też taki problem, gdyż dars sector ponoć wykrywany jest w folderze steam a ta gra wogole nie jest ze steamem powiązana !
Czy ktoś może powiedzieć, co zrobić DOKŁADNIE aby xfire wykrywał tą grę ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum