macky1985, sprobuj odpalic xfire po wejsciu na server
predzik,
Kod:
[4215]
LongName=Lineage II
ShortName=lin2
LauncherDirDefault=C:\Program Files\Lineage II
LauncherExe=System\L2.exe
DetectExe=system\L2.exe
ProcessWindowTitle=Lineage II
Launch=%UA_LAUNCHER_EXE_PATH% %UA_LAUNCHER_EXTRA_ARGS% %UA_LAUNCHER_NETWORK_ARGS%
InGameRenderer=D3D9
InGameFlags=VALIDATE_USING_EXE_NAME
Witam.
Mam problem z xfire gdyż nie wykrywa mi wogóle Lineage II , i równiez nienalicza czasu ...
Moj wpis:
[4215]
LongName=Lineage II
ShortName=lin2
LauncherDirDefault=D:\Gry\Lineage II\system\
LauncherExe=system\L2.exe
DetectExe=system\L2.exe
Launch=%UA_LAUNCHER_EXE_PATH% %UA_LAUNCHER_EXTRA_ARGS% %UA_LAUNCHER_NETWORK_ARGS%
InGameRenderer=D3D9
Odpalamy przez L2.exe.
Niewiem co jeszcze potrzebujecie , Prosze o pomoc , przeczytalem całe forum spedzilem nad tym godzine i nic .. Kur*icy mozna dostac
Edit: Plik przez ktory odpalamy gre ( L2 ) znajduje sie w : D:\Gry\Lineage II\system.
Edit 2 : Gram na innym serverze ale weśmy na przykład ten na którym moj brat pogrywa : http://l2gm.sytes.net/ .
[4215]
LongName=Lineage II
ShortName=lin2
LauncherExe=system\l2.exe
DetectExe=system\l2.exe
RunElevated=1
Podmień na ten kod (x:/program files/xfire/xfire_games.ini)
Witam przeczytalem posty, i nawet powiem że udalo mi sie zrobić i działalo ale tylko jeden dzień.
Moj problem wyglada nastepujaco gram na serwerze raidfight w folderze system mam "loaderCT1.exe" jest to exe przerobione przez kolege
dodane kolorki oraz zwiekszony cash itp. I nie rozumiem dlaczego nie wykrywa ??? why ?? czy to moze byc wina anti vira ??(wyłaczalem ale nic nie dało) X fire widzi u siebie lineage II uruchamia exe, ale gra sie nie uruchamia, kolega ma tak samo ale mu pokazuje gre i zlicza. Lecz jego kod umnie nie działa
TO STWORZYLEM I DZIAŁAŁO
Kod:
LongName=Lineage II
ShortName=lin2
LauncherDirDefault=D:\GRY\lineageII\Lineage II
LauncherExe=system\loaderCT1.exe
DetectExe=system\loaderCT1.exe
PlayingDetectType=ByWindow
InGameRenderer=D3D9
InGameFlags=USE_PRESENT|VALIDATE_USING_EXE_NAME|ENABLE_MOUSE|DISABLE_RELEASE
RunElevated=1
[4215]
LongName=Lineage II
ShortName=lin2
LauncherDirDefault=C:\Program Files\Lineage II *wpisz tutaj swoja scieske do glownego katalogu l2
LauncherExe=System\loaderCT1.exe
DetectExe=system\loaderCT1.exe
InGameRenderer=D3D9
jak nie zadziala to napisz do mnie na xfire.
Temat przyklejony, każdy nowy temat dotyczący problemów z L2 będzie nagradzany ostrzeżeniem - Hate69
A ja mam tez problemik z Xfire, niedawno ruszył na nowo serwer Exi. Mam XP professional, problem jaki mi sie pojawia to to że po uruchomieniu gry przy włączonym Xfire bądz poprzez niego włącza sie GameGuard i wywala criticala po ekranie logowania, tuż po wpisaniu loginu/hasła i daniu log in, taki mam kod:
[4215]
LongName=Lineage II
ShortName=lin2
LauncherDirDefault=C:\Lineage II
LauncherExe=system\L2.exe
DetectExe=system\L2.exe
InGameRenderer=D3D9
Critical po malym okienku Game Guarda:
2009.6.29 12:03:04
CPU : GenuineIntel Unknown processor @ 2801 MHz with 2047MB RAM
Video : NVIDIA GeForce FX 5700 (7474)
Ja z kolei gram na tym serwie http://l2-carbon.com/staff.php
I niby znajduje mi L2, mam je w grach, daje launch L2 i wlacza sie, wszystko ok, tylko nie wyswietla =]
Probowalem wiekszosc tych kodów tutaj, jeden nawet dzial tak ze musialem tylko xf restartowac co 15 min i wyswietlalo, a dzisiaj juz nic nie dziala.. ;/
Witam!
Mój problem polega na tym że gram na serwerze Hellbound i xfire nie wykrywa mi ze gram w l2 odpalam grę z system/l2.exe
próbowałem już kilka razy zmieniać to w pliku xfire_games ale nie pomogło
wiec moja prośba polega na tym ze jeżeli ktoś by mógł mi wytlumaczyć dokladnie co mam zrobic zeby to zadzialalo bo zalezy mi na tym
i prosze o szybka odpowiedz z gory thx.
[ Dodano: 2009-10-08, 11:57 ]
Witam!
Udało mi się zrobić ze xf wykrywa mi l2 ale gdy wpisuje pasy i wybieram serwer wyskakuje cryt (critical error) jezeli ktos mial to samo i mu działa to prosze o instrukcje jak to zrobic
z gory thx
[ Dodano: 2009-10-08, 14:24 ]
dobra mi dziala a teraz wyjasnie jak zrobilem jezeli w xfire macie wykryte l2 jako zainstalowana gre i macie cos takiego ze wybieracie serwer i wyskakuje wam critical error to ja zrobilem tak:
1.jezeli mam wlaczonego xfire to go wylaczam
2.wlaczam l2 i jednoczesnie xfire
3. przynajmniej u mnie l2 wlacza sie wczesniej niz xfire ( nie nalezy naciskac pomin wykrywanie gier)
4.gdy l2 mi sie wlaczy i musze wpisac pasy to wtedy wlacza mi sie xfire i juz normalnie sie loguje i przynajmniej u mnie gdy wbije na serwer i na postac juz normalnie gram i wtedy wlasnie pokazuje mi ze gram w l2 nalicza czas i moge robic screeny.
mysle ze komus pomoglem wrazie pytan pisac na xfire albo gg 1142029
pozdrawiam
Chetnie bym ci pomogl ale naprawde niewiem teraz sam przeszedlem na serwer gracia final l2dreams i juz nie dziala ten sposob co na HB ale sproboj wpisac lokalizacje tego pliku
Jak ci sie uda to daj znac albo pisz na xf-kapuchon
Witam.
Czy wie ktoś jak ustawić xfire.games.ini żeby wykrywał grę na oficjalnych serverach NCsoftu.
Jak wiecie L2 przeszło na system darmowy i na oficjalnych serverach można grać bez abonamentu.
Jednak gra uruchamia się poprzez launchera, nie ma pliku Lineage2.exe.
To moje configi z ini.
[4215_1]
LongName=Lineage II
ShortName=lin2
LauncherDirKey=HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NCSoft\L2Client_us\workingdir
LauncherExe=system_existence\L2.exe
DetectExe=system_existence\L2.exe
Launch=%UA_LAUNCHER_EXE_PATH% %UA_LAUNCHER_EXTRA_ARGS%
%UA_LAUNCHER_NETWORK_ARGS%
InGameRenderer=D3D9
InGameFlags=VALIDATE_USING_EXE_NAME|ENABLE_MOUSE
RunElevated=1
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum