Okazało się, że na niektórych odmianach systemu Microsoft Vista xfire nie działa/lub nie działa prawidłowo.
Aby naprawic błąd wystarczy dodać linijkę do pliku xfire_games.ini
1. W katalogu z zainstalowanym xfire otwieramy przy pomocy notatnika plik xfire_games.ini
2. Do sekcji [-1] dopisujemy "InGameFlags=CHECK_VISTA"
3. Restart xfire.
PyToN, kto ma teraz Viste? . Nowy windows jest dalej w testach (chociaż jest już dostępny w sklepach etc. etc.), występuje dużo błedów i microsoft je ciągle poprawia. Trzeba czekać aż wyjdzie uptade bez bug'ów .
ZeFFir, chodzi o kompatybilnosc xfire, a nie o sam windows
Wydaje, sie ze system nowy, jednak wielu userów ma juz Viste.
Nowy komp = vista, teraz juz tak seryjnie jest, jak sie komputer kupuje.
Ja też pierwsze słysze, i niby jakby to miało sprawdzać ?
Hate_Machine [Usunięty]
Wysłany: 2007-05-09, 18:53
wątpię... skoro niby zabezpieczenia w Viscie miały być super hiper nie do złamania to wątpię aby to "sprawdzanie" rzeczywiście działało...
tak właściwie... to skąd takie info masz Blue?
Hate, Blue pewnie przeczytał to na Nonsopedii To jest nielogiczne...
Sprawdziłem na google, nic takiego nie pisze
ehh w viście przy nowszym xfire jeśli ktoś ma błąd to nie C:/program files/xfire nie ram nie znajdziecie xfire
-games.ini...
muaicie wejść c:/progarm data (tak folder est ukryty dla niewiernych)xifer i tu macie swój ukochany yxfire_games.ini\\
btw ktoś oglądał ahmeda ? na you tube wpisać w szukajke Ahmed martwy terrorysta i się pośmiać jest też wersja świąteczna
Dla wszystkich użytkowników Visty, którzy mają problem z Xfire in game.
Zmieniłem plik tak jak to było napisane w pierwszym poście i dodatkowo uruchomiłem Xfire w trybie zgodności z Windows XP (SP2). Pomogło i wszystko działa- można robić screeny, video i gadać podczas gry
EDIT 2:
Działało dopóty nie zrestartowałem kompa. Nadal większość gier nie działa do końca ;/ Co za shit.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum